Exenia

Exenia

Oorsprong: Italië
Websitewww.exenia.eu

Exenia is opgericht in 2010, maar hun wortels gaan terug tot in de tweede helft van de jaren ’40.

De firma CERVA die gespecialiseerd was in het produceren van elektrische warmteweerstanden en pannen, heeft in ’60 zijn productie omgevormd naar de fabricatie van verlichtingsarmaturen. In korte tijd hadden ze een catalogus met een breed gamma en produceerden ze duizenden stuks per maand.

De firma groeide snel en in ’70 starten ze met het produceren van plastieke onderdelen en 12V voedingen. In de jaren ’90 werd de firma samengevoegd in een nieuwe groep, de Targetti Group. De naam CERVA wijzigde naar ESEDRA, een nieuwe naam voor een verlichtingsgamma met een complexere productie.

Hieruit is Exenia ontstaan! Vandaag is Exenia een verlichtingsfirma met een enorme ervaring uit het verleden, niet alleen het bestuur, maar ook de ervaring van de productie in combinatie met verschillende industriële technologiën, die het onderzoek en de kwaliteit van in elk hoofdstuk van zijn bestaan heeft gekenmerkt. Exenia produceert verlichtingsarmaturen geschikt voor elk type installaties, van woningen tot winkels, showrooms en galerijen.

De zorg voor de technologische vooruitgang in elk van zijn evolutionaire aspect, zoals die voor materialen en afwerking, geven Exenia de mogelijkheid om voortdurend te vernieuwen en verlichting te verbeteren. In de fabriek, heeft Exenia een geavanceerde verfinstallatie die waarmee ze producten kunnen afwerken in vele kleuren en ze beschikken over een uniek proces waarmee ze ook producten kunnen afwerken in Cortenstaal, dit zonder een vervuilende chemische behandeling.

Om te kunnen blijven groeien en te investeren, maakt Exenia sinds 2016 deel uit van LUMENPLULSE.

Be-Lighting Concept is voor België en Luxemburg de exclusieve agent van Exenia.

DOWNLOAD CATALOGUSSEN

Ontvang jij onze nieuwsbrief al? Blijf op de hoogte van onze nieuwste producten, projecten en acties.